Enfortim drets!

Presentació

Emigrar, canviar de lloc de residència ha estat una pràctica constant de l’espècie humana al llarg de la història i avui és una opció lliure de cada persona i un dret reconegut per les Nacions Unides. Malauradament però, en aquests moments milions de persones es veuen forçades a marxar de casa seva. Per què? Com es pot evitar?

Amb el projecte Enfortim Drets! des de FundiPau orientem i acompanyem els alumnes i professors dels sis centres escolars que hi participen perquè durant aquest curs 2017 / 18 impulsin un procés de recerca i de reflexió sobre les causes que hi ha darrera el refugi i debatin sobre possibles solucions per contribuir a que ningú no hagi de fugir de casa seva.

Al finalitzar la recerca, plantejaran propostes o demandes concretes i realitzaran alguna acció per donar-les a conèixer, difondre-les o sensibilitzar la resta del centre escolar, la comunitat educativa i el barri.

La iniciativa implica al voltant de 400 estudiants de sis centres educatius de cinc localitats de Catalunya als quals es vol esperonar perquè es converteixin en un motor actiu en la construcció d’un món en pau.

Centres que participen al projecte:

Institut Pius Font i Quer (Manresa) – bloc Filopau

Escola Sant Jaume – Les Heures (Lleida)

Institut Escola Lloret de Mar (Lloret de Mar)

Escola Joan Pelegrí (Barcelona)

Escola Pia Olot  (Olot)

Institut Montsacopa (Olot)

 

Recursos

Document de treball (pdf)

Exposició ‘Refugiats, per què?’ (pdf)

 

Logos (Enfortim Drets! / FundiPau / ACCD)