Enfortim drets. Un projecte de II+D real.

 

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Pia d’Olot que participem en el projecte “Enfortim Drets” vam començar a treballar la realitat de les persones refugiades i les seves causes, com una II+D, un projecte d’investigació, innovació i desenvolupament.

A partir de la xerrada introductòria d’en Jordi Armadans (FundiPau) vam començar a fer recerca de les causes que provoquen la dramàtica i injusta situació de milions de persones obligades a viure fora del seu país, de la seva terra, i condemnades a portar al damunt l’etiqueta de refugiats.

Vam veure vídeos de testimonis, vam fer recerca de les causes més importants, vam fer un joc de rol que portava per títol “Ara és l’hora de fugir”i explicava la realitat d’una família que es veu obligada a marxar del seu país, per la persecussió de la dictadura militar al pare de la família que és un periodista crític del sistema i defensor dels Drets Humans.

D’aquest treball en va sortir la proposta d’analitzar el comerç d’armes i la indústria armamentística com una de les causes més importants que provoquen la realitat dels refugiats al nostre món.

Vam acabar aquesta primera sessió, dibuixant el què havíem après, el què ens havia cridat més l’atenció.

Us adjuntem cinc dibuixos que parlen dels refugiats.