El Correu per la Pau
(5 de maig de 2005)
logo Fundació
 

 

objecció fiscal

 

1. PER LA PAU, FES OBJECCIÓ FISCAL

Com cada any per aquestes dates, i coincidint amb el període de presentació de la Declaració de la Renda, es posa en marxa la Campanya d'Objecció Fiscal.

Enguany, la despesa militar espanyola és de 18.909,88 milions d'euros. O el que és el mateix: cada ciutadà de l'Estat espanyol aporta aproximadament 1 euro al dia per al manteniment de les forces armades.

L'objecció fiscal és un acte de desobediència civil que denuncia aquesta despesa i reclama que es dediquin els diners a polítiques que promoguin una autèntica construcció de la pau, a través de la promoció dels Drets humans, la correcta distribució de la riquesa, el desarmament, la democratització o la gestió del medi ambient, entre d'altres.

L'objecció fiscal proposa descomptar, quan es fa la declaració de la renda, la part proporcional dels impostos que van destinats a Defensa (al voltant del 5,8%). Els diners descomptats, es dedicaran a un projecte o entitat que promogui la cultura de pau, com ara la pròpia Fundació per la Pau.

Us animem a fer-la! Trobareu informació ampliada i instruccions precises per fer-la a la nostra plana web.


Més informació
 

El Correu per la Pau és una publicació electrònica elaborada per la Fundació per la Pau des del mes de maig de 1999.
Per donar-vos d'alta automàticament, envieu un missatge a elcorreuperlapau-subscribe@grups.pangea.org
Per donar-vos de baixa automàticament envieu un missatge a elcorreuperlapau-unsubscribe@grups.pangea.org

Si teniu cap problema o voleu rebre més informació per correu postal (butlletins, tríptics, informació de les nostres activitats en general), feu-nos arribar la vostra adreça a info@fundacioperlapau.org

Podeu reenviar aquest missatge a qui cregueu oportú.

www.fundacioperlapau.org